Afsprakenbeheer & Planning
CPS Planning, multi-user en multidisciplinaire afspraak- en planningtool
CPS Planning, de afspraak- en planningstool van xperthis, is vooruitstrevend in zijn soort. De software integreert alle aspecten van de planning, de opvolging en de organisatie van eenvoudige en complexe zorgprotocollen. Het is dé tool bij uitstek om de productieplanning van een ziekenhuis te organiseren en te optimaliseren, en om andere processtromen te informeren en vanuit de registratie de nodige managementacties voor te bereiden.

Multi-user beheer staat binnen CPS Planning centraal. Alle geautoriseerde gebruikers kunnen in detail de uurroosters en tijdsbesteding consulteren en beheren. Bovendien kan de tool afhankelijk van de rol van de gebruiker, de dienst en/of de activiteit gepersonaliseerd worden (brokering).

Vanuit de organisatie van het ziekenhuis worden per profiel agenda’s opgemaakt die beantwoorden aan de gewenste schema’s, de mogelijke activiteiten binnen de schema’s en de uitvoerbaarheid van de activiteiten in functie van de betrokken resources. Met deze instellingen als basis kunnen acties ofwel onmiddellijk worden gepland, ofwel worden aangevraagd.

Voor elke planning (enkelvoudig of meervoudig) kunnen voorkeuren worden ingegeven (bv. niet op maandag, enkel voor één bepaalde arts …). CPS Planning stelt vervolgens de verschillende mogelijkheden voor.

Bij annulering en/of wijziging van één van de activiteiten of elementen van een planning, wordt de volledige keten gereorganiseerd. Bovendien wordt van elke planning steeds de historiek bewaard.  

Vanuit de planning ontstaan vervolgens werklijsten voor de poli’s, het OK, de zorgafdeling … Via intelligente registratie wordt tevens de aanwezigheid van de patiënt aangegeven (aanwezig, proces lopende, no shows, …) waaruit dan weer nieuwe acties kunnen ontstaan.

De belangrijkste troeven/functionaliteiten van CPS Planning:
  • Eenvoudig vastleggen van enkelvoudige/meervoudige afspraken
  • Afspraken maken buiten de geplande uren (spoed, overboeking, "vage" afspraken …)
  • Lijst van de planningen, werklijsten en integratie ervan in CPS Medical
  • Beheer van de meervoudige vereisten
  • Vereenvoudigd beheer van de agenda’s van zorgverleners, zalen en toestellen
  • Meervoudige uurindeling op één scherm
  • Beheer van meerdere sites (uurroosters / locaties)
  • Herinnering via sms voor de patiënten
  • Specifieke functionaliteiten voor de activiteiten van de paramedische groepen
Dit product maakt deel uit van de oplossing: